Programlista (2010.06.04)

Hozzászólások a WindowsXP4ever-rel kapcsolatban.
Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 304
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Programlista (2010.06.04)

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2008.09.21. 21:51

.Net Framework
Microsoft® .NET-keretrendszer futtatókörnyezet, sok program futtatásához elengedhetetlen. A 4-es verzióig tartalmazza az összes frissítést. Telepítés hosszabb ideig is tarthat!

7z 4.65
A jelenleg 10 formátumot támogató archívumkezelő arról nevezetes, hogy saját 7z formátuma tömörítésben lekörözi a RAR-t és a ZIP-et.

AbiWord 2.8
Nyílt forráskódú, ingyenes szövegszerkesztő, mely magyar nyelvű kezelő felülettel rendelkezik. Az AbiWord txt, rft, és word dokumentumok mellett html- és xhtml kezelésére is alkalmas. Lehetőségek: képek, táblázatok mellett különféle stílusokat alkalmazhatunk a dokumentumokon.

ACDSee Photo Manager 2009 v11.0.108 (Magyar)
Az ACDSee 2009 nem csak egy egyszerű képnézegető, hanem fotók feldolgozására és katalogizálására is használható. Automatikus képjavító funkciója révén minden kép egyszerre korrigálható, anélkül, hogy a felhasználónak külön kellene állítania a paramétereket képenként.

Adobe Acrobat Reader automatikus indítás tiltása
Adobe Reader Speed Launcher törlése az indítópultból.

Adobe Flash Player 10.1
Adobe Systems Inc beépülő böngésző plugin kilences változata. Microsoft Internet Explorer böngészőkhöz használható multmédiás kiegészítés.

Adobe Reader 9.3 (Magyar)
A Weben elterjedt PDF-fájlok megnézésére, a bennük való navigálásra és azok kinyomtatására való szoftver közép-európai, magyar változata. Nagy és lassú.

Adobe Shockwave Player 11.5
A Shockwave Player - mint beépülő böngészőkiegészítés - lejátszhatóvá teszi a Macromedia Director segítségével készített mulimédiás tartalmakat, videókat.

AMD CPU Driver 1.3.2.0053
AMD Athlon™ (X2)/FX/Turion™/Phenom Processzor Driver Windows XP és 2003 operációs rendszerhez. A rendszer képes a pillanatnyi igényeknek megfelelően állítani a processzor órajelét, feszültséget. (Energiagazdálkodást állítsd minimumra!!!)

AMD Dual-Core Optimizer 1.14
Javítás a Windows XP-hez az AMD Dual/Triple/Quad Core Processzorok (X2/X3/X4) esetén fellépő teljesítménycsökkenés orvoslására.<P>Előfeltétel: AMD CPU Driver

AnyDVD HD 6.6.3.4
Az AnyDVD egy illesztőprogram, ami a háttérben automatikusan felszabadítja a régiókódot és feloldja a védelmet, így külső eszközzel, mint pl. a CloneDVD, lehetővé teszi a másolást. A DVD-lejátszó szoftverrel megnézhetjük vele a nem a saját régióba sorolt DVD-ket.

AnyDVD HD automatikus indítás tiltása
Az AnyDVD program nem indul el automtikusan.

Asztali ikonok törlése
A gyári ikonokon kívül (Sajátgép, Lomtár, Hálózati helyek, Internet Explorer és Dokumentumok) minden egyebet töröl az asztalról. A Start Menüből nem törli az ikonokat, se a programot.

ATI Catalyst 6.11
Régebbi AMD/ATI Meghajtóprogram Radeon 7000 és újabb kártyákhoz. Radeon 9500 felett használd a másik, újabb drivert.<P>Előfeltétel: .Net Framework

ATI Catalyst Software Suite 10.3
Legújabb meghajtócsomag ATI Radeon/Radeon Mobility HD2400 vagy újabb videókártyákhoz, csak PCIe modelekhez! AGP típusokhoz látogass el a http://www.amd.com-ra!ámogatott VGA-k: ATI Mobility/Radeon HD 2000/3000/4000 PCIe széria, FireStream 9170, 9250, 9270

ATI Catalyst Software Suite 9.3 #Mod
Meghajtócsomag ATI/AMD videókártyákhoz. DH Mobility Moddernek köszönhetően minden mobil kártya is támogatott! Ajánlott Radeon 9500-X1950 típushoz.<BR>Támogatott VGA-k: Radeon 9500-9800, X300-X1950, Radeon HD 2000/3000/4000 széria, Mobility Radeon 9500 - HD3870 X2, Xpress 200/1100/1250, FireGL 7800-V7200<P>Előfeltétel: .Net Framework 3

ATI HDMI Audio Driver 10.3
HDMI Audio Driver, HDMI kimenettel ellátott videókártyákhoz

ATI South Bridge Driver 9.3
ATI South Bridge és RAID Driver ATI/AMD alaplapokhoz.<BR>Támogatott típusok:<BR>AMD 500/600/700

AutoClose
A telepítés alatt megjelenő zavaró ablakokat zárja be. Ha kikapcsolod, akkor a telepítés emiatt megállhat!!!

AutoIt v3.3.6.1
A program segítségével egyszerű scripteket lehet készíteni Windows alá. Különböző egér és billentyűparancsokat lehet vele kiadni.

Avast 5 Home Edition
Komplett, magyar nyelvű víruskereső, amely egyaránt alkalmas a levelek (POP3, IMAP4, SMTP), P2P, Web Shield, valamint a háttértárolók teljes ellenőrzésére. Otthoni, nem üzleti célra a program regisztrálása ingyenes egyébesetben 60 napig használhat, regisztrálás után pedig 1 év a használat.

AVG Antivírus ingyenes változat 9.0.704
A hatékony vírusvédelmi program egyszerű kezelőfelülettel, többféle védelmi és víruskeresési lehetőséggel rendelkezik. Online frissíthető adatbázisa mellett a Virus Vault menüben az ismeretlen kártevőket különíthetjük el.

Bitcomet 1.20
Amellett, hogy bármilyen formátumú, nagy méretű fájlok letöltése is lehetővé válik, az ingyenes BitComet lehetőséget biztosít más BitComet felhasználókkal történő chatelésre az integrált Chat funkciónak köszönhetően.

CCleaner 2.32
Az ingyenes optimalizáló segédeszközzel eltakaríthatjuk az Internet Explorerben és a Firefoxban az internetezés során hagyott nyomainkat. Alaposan kitakaríthatjuk vele az operációs rendszert is.

CDBurnerXP Pro 4.3.2
Az ingyenes CDBurnerXP Pro segítségével írható vagy újraírható CD/DVD-re archiválhatunk adatokat, video DVD-t vagy audió CD-t írhatunk, szükség esetén túlégetéssel. A fájlokat a tallózóban vagy a bedobó panelra ráhúzva adhatjuk hozzá a listához. A tallózóban szűrőkkel korlátozhatjuk bizonyos fájltípusokra a listázást.

cFosSpeed 5.0
A cFosSpeed az ún. Traffic Shaping technika alkalmazásával lehetővé teszi a teljes sávszélesség kihasználását. Fájlmegosztó program használata esetén kötelező darab!

Classic Menu for Office 2007
Visszaállítja a régi, hagyományos ikonokat és menüket az Office programoknál.

CloneCD 5.3.1.4
A CloneCD olyan CD-másoló program, amelyik RAW módban égeti az adatokat a korongba.

CloneCD automatikus indítás tiltása
A CloneCD Tray nem idul el automatikusan

CloneDVD 2.9.2.7
A CloneDVD segítségével a teljes lemezről vagy a rajta lévő címekről készíthetünk másolatot, ill. filmfájlokat vagy ISO/UDF lemezképeket dolgozhatunk fel, az eredeti menü megtartásával vagy kizárásával.

Comodo Internet Security 4
Az ingyenes, magyar nyelvű biztonsági csomag teljes körű védelmet biztosít a számítógépünk számára. A vírusvédelemmel kiegészített személyi tűzfal megóvja a rendszerünket a vírusok, rootkitek, trójai vírusok, a nulla napos támadások, s egyéb kártevők ellen.

ConvertXtoDVD 4.0.12
A több kisebb részre feldarabolt videofájlokat is összefűzi, majd egyben írja ki DVD-lemezre, ha telepítettük a CopyToDVD-t.

CPU-Z 1.54
Kis méretű freeware program, amely a processzorról, az alaplapról, a memóriáról és az operációs rendszerről ad információt. A legrészeletesebb képet a számítógép központi egységéről adja, megtudható például a processzor néve és típusa, külső és belső órajele, a cache adatai és egyéb tulajdonságai.

CutePDFWriter 2.8
CutePDF Writer (régebben CutePDF Printer) egy ingyenes PDF készítő alkalmazás. Létrehoz egy virtuális nyomtatót, mellyel könnyen és egyszerűen hozhatunk létre pdf dokumentumot.

DaemonTools Fájlok gyors megnyitása
iso, nrg, mds, bin, cue, bwt, cdi, ccd és pdi fájlok gyorsmenüjéhez (Shell) hozzáadja a Kép betöltése és a Kép leválasztása parancsot. A képfájlokat az első (0) virtuális meghajtóba betölti/leválasztja.<P> A figyelmeztető ablak eltüntetéséhez kapcsold ki a Biztonságos módot!!! Opciók\\Biztonságos mód

DaemonTools Helyett --Újraindítás--
A driverek telepítése után ajánlott egy újraindítás. Ha nem jelölted ki a DaemontTools-t, akkor jelöld be.

DaemonTools Lite 4.35.6
Tartalmaz egy virtuális DVD-ROM meghajtót is, amivel úgy használhatjuk a CD lemezképeket, mintha CD-re írtuk volna. !!RPMS emulálás elrejti a CD/DVD-RW lemezt!!

DC++ 0.762
A Direct Connect népszerű nyílt forráskódú változata, egyre elterjedt a fájlletöltők körében. HUB-okhoz kapcsolódva böngészhetjük a felhasználók megosztott fájljait. Az új verzió már támogattja a többszálú letöltés, mellyek sokkal nagyobb sebesség érhető el.

DirectX 2010 Február
A DirectX a Microsoft futtatókörnyezete, megléte elengedhetetlen a különféle háromdimenziós szoftverek, multimédiás alkalmazások és játékok problémamentes használatához. A legújabb verzió értelemszerűen az összes frissítést tartalmazza. Csak 32 bites rendszerre!<P> SP3 miatt nem kötelező.

DVDFab Platinum 7.0.3.0
A DVDFab Platinum segítségével átmásolhatod a DVD filmeket nemcsak dvd lejátszókra, hanem hordozható eszközökre is (iPOD, PSP, mobil stb.).

ESET Smart Security 4.2 Magyar
Vírus- és kémprogramvédelmet nyújtó NOD32, és a személyi tűzfalat és levélszemétszűrőt is tartalmazó ESET Smart Security még gyorsabb és még hatékonyabb lett, de továbbra is takarékosan bánik az erőforrásokkal.<BR>Tört frissítőszervereket tartalmaz.

EVEREST Ultimate Edition 5.50
Az EVEREST Ultimate Edition egy piacvezető rendszer diagnosztikai és sebességmérő szoftver, mely a díjnyertes EVEREST technológiára épül. A rendszer optimalizálásához és finomhangolásához nélkülözhetetlen hardveres, szoftveres és túlhajtással (overclock) kapcsolatos információkat biztosít 100 oldalon.

Feliratok társítása a Jegyzettömbhöz
Az .srt .sub fájlok megnyitása Jegyzettömbbel.

FileZilla 3.3.2
A FileZilla egy ingyenes, nyílt forrású, platformfüggetlen FTP-kliens. Bináris változatban elérhető Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerekhez. Az FTP, SFTP és FTPS (SSL/TLS feletti FTP) átvitelt támogatja. 2008. június 20-án minden idők 10. legkedveltebb letöltése volt a SourceForge.neten.

FlashFXP 3.6.0.1240
A FlashFXP egy nagy tudású és kedvelt FTP és FXP kliensprogram, mely sok különleges funkcióval szolgál a gyakorlott felhasználóknak a fájlok FTP protokollon történő fel- és letöltéséhez.

FlashGet 3.5.0
A FlashGet a letöltendő fájlt földarabolja, s ezeket szimultán tölti le az Internetről.

Foxit Reader 3.3
A kisméretű, gyors PDF-néző alapszintű lehetőségekkel rendelkezik. Alkalmas az Acrobat PDF- adatok megnyitására, az oldalak nagyítására, elforgatására, illetve azok elmentésére. A program magyarítását tartalmazza.

FurMark 1.8.2
Egy egyszerű kis alkalmazás, mely a videókártyát teszteli le, és közben figyeli a hőmérsékletet is.

Google Chrome 4
A Google Chrome egy olyan böngésző, amely a minimalista felületet kifinomult technológiával ötvözve teszi az internet használatát gyorsabbá, biztonságosabbá és egyszerűbbé.

GPU-Z 0.4.0
A Radeon és GeForce videokártyák, és azon belül is legfőképp a grafikus processzor technikai adatait ismerteti az ingyenes és kisméretű GPU-Z.

Gyorsindítás bekapcsolása
Gyorsindító eszköztár bekapcsolása a Tálcán.

Gyorsindító ikonok törlése
A tálcán található Gyorsindító eszköztárból töröl minden nem gyári (Asztal megjelenítése és Internet Explrer) ikont.

HWMonitor Pro 1.08
CPUID csapat által készített ingyenes kis program, ami a számítógépben lévő szenzorok (feszültségek, hőmérsékletek és ventillátor fordulatszámok) adatait olvassa ki és jeleníti meg.

Háttérkép cseréje
Lecseréli a Windows asztal háttérképet, egy véletlenül kiválasztott fényképre.

ImgBurn 2.5.1.0
Az ImgBurn ingyenes szoftver segítségével midnen típusú képfájlt írhat ki (AM, CDI, CDR, DVD, GCM, GI, IBQ, IMG, ISO, LST, MDS, NRG, PDI, UDI) mindössze három kattintással. Magyar nyelvet tartalmazza.

Intel® Graphics Media Accelerator 14.32.4
Meghajtóprogram integrált Intel® VGA-hoz.<BR>Támogatott eszközök:<BR>Intel 945G/GZ, 946GZ, G31, G33, G35, G965, Q33, Q35, Q963, Q965 chipset<BR>Mobil Chipset: 940GML, 943GML, 945GM/GME/GMS, GL960, GLE960, GM965, GME965

Intel® Graphics Media Accelerator 14.37.1
Meghajtóprogram integrált Intel® VGA-hoz.<BR>Támogatott eszközök:<BR>G41/43/45 G31/33/35, Q33, Q43/45 Express desktop valamint<BR>Mobile GL40, GS40, GM45, GM965, GME965, GL960, GLE960 Express chipsethez

Intel® INF Update Utility 9.1.2
Meghajtóprogram Intel alaplapokhoz.<BR>Támogatott típusok: 848P 865G 865PE 865P 865GV 875P Chipset, 91x, 925, 940, 945, 955, 975X Express Chipset, 3000/3010/3100/5000 Series Chipset, Q963 Q965 P965 G965 946 G33 G31 P35 G35 GME965 GS965 GLE960945GME

IrfanView 4.27
A méltán népszerű képnézegető neve ellenére több olyan szolgáltatást is nyújt, melyek a képfeldolgozáshoz kapcsolódnak. Több mint 40 grafikus állományt tud megjeleníteni.

Java Runtime Environment 1.6.0.20
A Java SE Runtime Environment a Java nyelvben írt programok futtatásáért felelős keretrendszer: segítségével megjeleníthetőek a honlapokba ágyazott Java-alkalmazások, és elindíthatóak a JAR kiterjesztésű fájlok.

Jómagam Szótár 8.6.2.268
Több mint 40 nyelvi és egyéb adatbázissal. Szavak, kifejezések keresése, szótárazás funkcióval. Nem csak szótárként használható, pl. szöveggyűjtemény, vagy képtár is lehet.

K-Lite Mega Codec Pack 6.00
Segítségével szinte az összes létező formátumú videót és audiót lejátszhatjuk számítógépünkön. A Mega változatban több segédprogram és lejátszóprogram is helyet kapott (Media Player Classic HC, MediaInfo, Real Alternative, stb.)

K-Lite Mega Codec Pack 6.00 Playback
Segítségével szinte az összes létező formátumú videót és audiót lejátszhatjuk számítógépünkön. Tartalmazza a Media Player Classic új verzióját. Könnyített verzió, csak lejátszáshoz szükséges codec-et telepít.

Keresőmotor a Google
Alapértelmezett kereső és kezdőlap az Internet Explorerben a Google.

Külső parancs futtatása
Miután a 4ever befejezte a számítógép telepítését, a gép újraindítása után elindít egy általad készített programot, scriptet vagy parancsot.<BR>Helyezd a programot a egy "4ever" nevű mappába install.* néven. Pl.: E:\\4ever\\install.exe

Lemez kiadása telepítés után
Kinyitja a telepítőlemezt tartalmazó DVD meghajtó tálcáját.

Logitech SetPoint 4.80
Logitech setpoint billentyűzet és egér drivere, aminek segítségével a Logitech eszközöket lehet beállítani.

McAfee Virus Scan Plus 2009
A McAfee 2009-as biztonsági szoftvercsomagja egyaránt nyújt védelmet a vírusok, a kémprogramok, az adathalászat és spamek ellen. Telepítése NEM AUTOMATIKUS. Érvényes a telepítéstől számítva 1 évig.

Microsoft Messenger 5.1
Windows beépített üzenetküldő szolgáltatása (távoli segítségnyújtáshoz szükséges)

Microsoft Office 2007 SP2
Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access. A telepítés 20-40 percig is eltarthat!

Microsoft Security Essentials
A Microsoft Security Essentials alkalmazás valós idejű védelmet nyújt az otthoni számítógép számára, és védi a vírusokkal, kémprogramokkal, valamint más kártevő szoftverekkel szemben. A Forefront-motorra épülő program kizárólag vírus- és malware-védelmet biztosít majd (ideértve a rootkiteket is), cserébe viszont jóval kevesebb erőforrással beéri, mint a komplett internetbiztonsági csomagok. Vírusdefiníciós adatbázisát naponta háromszor automatikusan frissíti, de egy folyamatosan karbantartott online adatbázis (Dynamic Signature Service) is a rendelkezésére áll, ha egy gyanús fájlt a kliensgépen lévő minták alapján nem tud azonosítani.

Microsoft Silverlight 4.0
A Microsoft Silverlight kis helyigényű beépülő modul az Internet Explorer és a Firefox böngészőhöz; az animációk, a hangok, a mozgóképek és az interaktivitás egyesítésével még változatosabbá teszi a webhelyek nyújtotta élményt.

Microsoft XML Core Services 4.0 SP 2
Összevont biztonsági frissítés a Microsoft XML Core Services (MSXML) Service Pack 2 összetevőhöz.

Mozilla Firefox 3.6.3
A több környezetben használható Mozilla Firebird a Mozilla-család XUL eszközkészleten alapuló böngészője. Egyetlen ablakban több fület nyithatunk meg a webhelyek felkereséséhez. (Adobe Shochwave és FlashPlayer plugint tartalmazza)

Mozilla Thunderbird 3.0
A POP3 és IMAP postafiókokba érkező küldeményeket, ill. az előfizetett hírcsoportokba érkezett üzeneteket tölthetjük le vele. Hatékony eszközöket kínál a beérkező posta elemzésére és a kéretlen üzenetek kiszűrésére. Nem futtathatók alapértelmezésként szkriptek, így védelmet nyújt a férgek és vírusok ellen.

MS Windows Frissítések (IE8, Hotfixek)
Hivatalos javítások, frissítések a Windows XP rendszerhez. Internet Explorer 8, Főtanúsítvány-frissítés (KB931125), stb.

Nero 7.11.10.0 Lite
CD/DVD író alkalmazás. Lite verzió a következőket tartalmazza: Nero Burning Rom, Nero Express, Nero CoverDesigner, Nero WaveEditor, Nero Toolkit

Nero 9.4.13.2 Lite
CD/DVD író alkalmazás. Lite verzió a következőket tartalmazza: Nero Burning Rom, Nero Express, Nero CoverDesigner, Nero WaveEditor, Nero Toolkit

nLite 1.4.9.1
Az nLite segítségével az igényeinkhez igazított Windows-telepítőt készíthetünk. Kihagyhatunk belőle minden olyan összetevőt vagy illesztőprogramot, amire nincs szükségünk, viszont beletehetjük a javítócsomagokat, fontos javításokat, foltokat.

Nokia PC Suite 7.1.40
Nokia mobilodhoz meghajtóprogram és szoftvercsomag. Minden funkció elérhető lesz számítógépről is. Internet, SMS, telefonkönyv, háttérkép, csengőhang, stb.

Norton Internet Security 2010 Magyar
A közismert védelmi alkalmazás legújabb változata teljesen újraírt, jelentősen gyorsabb, a számítógépet sokkal kevésbé terhelő keresőmotorral, barátságosabb, könnyebben kezelhető felhasználói felülettel, a megszokott iparágvezető védelemmel.<BR>A telepítést NEKED kell elvégezni!

Norton Partition Magic 8.05
A partíciók létrehozásával, átméretezésével, másolásával és összeolvasztásával könnyedén rendezi a merevlemezt.

Notepad++ 5.6.7
A Notepad++ az egyszerű szövegfájlokat tölti be, bármilyen formátumról is legyen szó.

NumLock kikapcsolása
A NumLock automatikusan be van kapcsolva, ez laptopok esetén zavaró lehet. Ezzel a beállítással kikapcsolhatod a NumLock billentyűt.

nvidia Display Driver 182.50 #mod
Legújabb eszközillesztő-csomag NVIDIA videóvezérlőhöz.<BR> Támogatott eszközök: GeForce 6, 7, 8, 9 és 200 széria és ION, valamint az összes mobil videókártya, Geforce 4-280 Go/M <P>Előfeltétel: .Net Framework 3

nvidia Display Driver 197.45
Legújabb eszközillesztő-csomag NVIDIA videóvezérlőhöz.<BR> Támogatott eszközök: GeForce 6, 7, 8, 9, 100, 200 széria és ION.<P>Előfeltétel: .Net Framework 3

nvidia Display Driver 93.71
Meghajtóprogram az NVIDIA régebbi típusú videókártyáihoz.<BR>Támogatott eszközök:<BR>GeForce2 MX - GeForce 7950 GX2

nvidia nForce 2 driver v5.10
Nvidia nForce 2 chipsetes alaplapokhoz driver. Audió nélkül, Cooling Driverrel

nvidia nForce Driver 15.46
Hivatalos meghajtócsomag nForce 400 vagy újabb chipsetekhez. VGA drivert NEM tartalmaz, integrált videóvezérlő esetén jelöld be a nvidia Display Driver-t!!!<P>Támogatott chipsetek:<BR>nForce 400, 500, 600, 700 és 980a SLI

O&O Defrag Professional 12.0
Lemeztöredezettség-mentesítő. Méltán híres alkalmazás, a windowsba beépített programnál jobban, gyorsabban, és kevesebb erőforrást felhasználva rendezi könyebben kezelhetővé meghajtónk adatait.

O&O Defrag Professional automatikus indítás tiltása
O&O Defrag Professional tray nem indul el automatikusan

OpenOffice v3.2 magyar
Nyílt forráskódú, szabad hozzáférésű irodai csomag a következő alkalmazásokkal: szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentációkészítő, a BASE nevű adatbáziskezelő, rajzoló- és egyenletszerkesztő, PDF támogatás. Microsoft Word 95/97/2000/2007, Excel 5.0/95/97/2000/2007, PowerPoint 97/2000 kompatibilis.

Opera 10.52
Az új Operaböngésző a Presto motorra épülve gyors és kényelmes böngészést tesz lehetővé. A régebbi változatban megszokott funkciók mellett (levelezés, widget minialkalmazások, bittorent, szinkronizálás stb-) a Turbo funkció az egyik érdekessége, ahol az Opera proxy szerverein keresztül tölti le a tárolt oldalakat, ezzel is gyorsítva a böngészést.

Paint.NET 3.5.5
Kezeli a rétegeket, amit a saját PDN formátumában történő mentéskor meg is őriz, így később tovább dolgozhatunk egy befejezetlen feladaton. Importált fájlokat is kezeli rétegként. Rajzszerszámai között találunk olyan különlegességeket, mint varázspálca, átszínező vagy klónbélyeg. Különféle effektusok alkalmazásával érdekes hatásokat érhetünk el.<P>Előfeltétel: .Net Framework 3

Pidgin 2.7
A Pidgin (régebben Gaim) egy multi-protokoll üzenetküldő kliens. Alkalmas csatlakozni az AIM, ICQ, IRC, MSN, Bonjour, Gadu-Gadu, Google Talk, Groupwise, MySpaceIM, QQ, SILC, SIMPLE, Sametime, XMPP, Yahoo!, Zephyr hálózatokra.

PowerDVD Ultra 10
DVD-filmek lejátszására alkalmas szoftver, amely a DVD Karaoke, Dolby Surround, mellett MPEG2-HD, MPEG-4 AVC (H.264), DivX Pro és WMV-HD, valamint Blu-ray támogatással rendelkezik. HD videók és audiók támogatása, valamint videók hardveres lejátszását (DXVA) is támogatja, megfelelő GPU esetén.

PowerDVD Ultra automatikus indítás tiltása
PDVD9LanguageShortcut, RemoteControl9 és BDRegion törlése az indítópultból.

PowerISO 4.5
A PowerISO egy sokoldalú CD/DVD-lemezkép feldolgozó eszköz. Számos lemezkép fájltípust meg tud nyitni. A megnyitott lemezképből kibonthatunk állományokat vagy tehetünk bele újat. Virtuális meghajtót is tartalmaz.

QuickTime Lite 3.1.1
QuickTime Lite a QuicTime egy egyszerűsített változata, mely csak a fontos elemeket tartalmazza, mind a fájlok és a webes tartalmak lejátszásához.

Realtek AC\'97 Audio 4.06
Realtek AC97 (ALC650) meghajtóprogram a régebbi hangkártyákhoz.

Realtek HD Audio 2.48
Realtek Hight Definition hankártyákhoz meghajtóprogram.<BR>Támogatott eszközök: ALC880, ALC882, ALC883, ALC885, ALC888, ALC889, ALC861VC,ALC861VD, ALC660, ALC662, ALC663, ALC260, ALC262, ALC267,ALC268, ALC269, ALC272

RealVNC Enterprise 4.5
Távolról irányíthatsz egy másik gépet interneten vagy helyi hálózaton keresztül.

RealVNC Free 4.1.2
Távoli vezérlést tesz lehetővé. Ingyenes változat.

Rendszer-visszaállítás kikapcsolása
Kikapcsolja a Windows beépített Rendszer-visszaállítás funkcióját, ami képes visszaállítani a Windows beállításait egy korábbi állapotra. A funkció nem lesz elérhető, viszont több szabad hely lesz a merevlemezen.

SiSoftware Sandra Professional Home 2010 5.16.41
A SiSoft Sandra részletes információkkal szolgál számítógépünk minden eleméről. A program különböző modulokból épül fel, segítségükkel egyszerűbben elérhetjük a keresett információkat. Teljesítménymérő és diagnosztikai képességeivel részletes tesztek alá vehetjük processzorunkat, memóriánkat, merevlemezünket, optikai meghajtónkat, hálózati eszközeinket és internethozzáférésünket is.

Skype 4.2
A P2P technológiát használó Skype alkalmas egyéni és konferencia hívások lebonyolítására video-, valamint szöveges üzenetek küldésére.

Skype automatikus indítás tiltása
A Skype nem indul el automatikusan.

Spy-Bot Search & Destroy 1.62
A program alaposan átvizsgálja a rendszert, a szörfözési szokásainkról az Internetre információt továbbító kém- és reklámrobotokat (spyware/adware), tárcsázókat, billentyűzetleütés-naplózókat, trójai vírusokat keres.

Spyware Terminator 2.7
Ellenőrzi a memóriát, a háttértárolókat és a regisztrációs adatbázist - kémprogramok után kutatva. Alkalmas spyware, adware, worms, hijacks, keyloggers, IE Toolbars, BHOs stb kártevők felismerésére és semlegesítésére. Adatbázisa online frissíthető.

Számítógép Leállítása
A telepítések befejezése után a számítógép kikapcsol.

Számítógép átnevezése
Egyedi nevet ad a számítógépnek, így elkerülhető hogy több azonos nevű gép legyen egy hálózaton.

Számítógép Újraindítása
A számítógép újraindítása a telepítések befejezése után.

TeamViewer 5
<P>Távoli vezérlés gyorsan és egyszerűen. Csak el kell indítani a programot, és a kapott kódot elküldeni a másik félnek, aki át tudja venni a számítógépünk vezérlését.

Total Commander 7.50a
A legnépszerűbb állománykezelő program, nem véletlenül, mert sok extra szolgáltatással rendelkezik.

Unlocker 1.8.9
A program képes bármilyen fájlt és mappát feloldani és törölni. Megmutatja melyik processz használja a fájlt. Vírusírtáshoz is használható. 64 bites rendszernél még nem működik.

Unlocker automatikus indítás tiltása
Az Unlocker Assistant nem indul el automatikusan.

utorrent 2.0.2
A program segítségével filmeket, zenéket, játékokat tölthetünk le Torrent oldalakról. Magyar nyelvet tartalmazza.

Ventrilo TS 1.3 (+TeamSpeak)
Szerverekhez kapcsolódva Push-to-Talk üzemmódban tudsz másokkal beszélgetni, kis sávszélesség használatával. Játékok mellett ideális. A csomag tartalmazza az összes elterjedt verziót, ráadásul egyszerre több is futtatható.<BR>Tartalmazza: Ventrilo 2.1, 2.2, 2.3, 3.0.1 és TeamSpeak 2.0.66.7

VIA HD Audio Codec 7.30A
VIA Vinyl HD audio driver Windows XP alá.<BR>Támogatott típusok: VIA HD Audio Codec VT1708 A/B, VT1702S, VT1708S

VIA Hyperion Pro 5.22A
A teljesség igénye nélkül a következő lapkakészletekhez használható<P>C-sorozat - CN700, CN400, CLE266, CX700, CX700M, CX700M2, CN800, CN896<BR>V-sorozat - VN800, VN896, VX700, VX800<BR>K7 - KT400, KT400A, KT600, KT880, KM400, KN400<BR>K8 - K8T800, K8T800Pro, K8M800, K8M890, K8N800, K8N890, K8T890, K8T890Pro, K8T900<BR>P4 - P4X400, P4X400A, PT800, PT880, PM800, PN800, PM880, PN880, PT880Pro, PT894, P4M800/Pro/CE, P4M900, PT890

VIA Vinyl Audio Codec 7.00b
VIA AC\'97 Audio Combo Driver, VIA északihíd integrált audio processzorral.<BR>VT8233, VT8233A, VT8233C, VT8235 and VT8237/R South Bridges ( VT8237 VT8235 VT8233/A/C VT8235CE VT8233/VT8233A/VT8233B/VT8235/VT8237 VT1612A ), VIA Vinyl audio codecs: VT1612A, VT1613, VT1616/B, VT1617/A, VT1618 ( VT1616 VT1612A VT1617 VT1613 ), VT8231, VT8251

VirtualDub 1.9
Avi, asf, mpeg-1 és mpeg-2 filmek szerkesztésére alkalmas program, mellyel a betöltött vidókra többféle effektusokat alkalmazhatunk. A program alkalmas a filmek újraméretezésére, valamint a hang- és képadatokat külön-külön történő elmentésére. Extra lehetőségek: digitalizálás, fájlok összefűzése és újra tömörítése.

Vistamizer 3.6.0.0
A szoftver telepítése után a Windows XP felületét alakítja át Vistára. Start Menü, Tálca, ikonok, ablakok, ki- és bejelentkező kép stb. A szoftver szabályos eltávolítása után visszakapjuk az eredeti XP felületet. Néhány Windows Update frissítés visszaállíthatja a normál kinézetet. Lassabb gépen, kevés memóriával (min 1Gb) nem ajánlott!<BR>Módosít pár rendszerfájlt, ezért csak SAJÁt FELELŐSSÉGGEL használd!

VLC media player 1.0.5
Médialejátszó program, amely a VideoLAN Project egyik gyermeke, libdvdcss, libdvbpsi, x264, libdca, valamint a [libdvdplay] fejlesztésének is). Sokféle formátumot támogat, valamint képes VCD, DVD, ezek image file-jainak, hálózati stream-ek lejátszására is.

Vuze 4.4
A Vuze (régebben Azureus) egy ingyenes BitTorrent kliens elsőrangú felhasználói felülettel felszerelve.<P>Előfeltétel: Java Runtime Enviroment 1.6

WhereIsIt 3.97.612
Könnyen használható, de hatékony média katalogizáló program. Archív fájl támogatással, széles körű keresési képességgel, részletekben gazdag adatbázissal.

Winamp 5.57
A médialejátszó a helyi hang- és videofájlok lejátszásán kívül alkalmas az Interneten sugárzott rádió- és tévéműsorok vételére is, amikhez megkönnyíti a hozzáférést a Médiatár. Magyar nyelvet tartalmazza.

Windows Defender 1.41.110
A Windows Defender ingyenes program, amely elősegíti a hatékony munkavégzést, miközben megóvja számítógépét az előugró ablakoktól, és a kémprogramok vagy vélhetően nemkívánatos szoftver okozta lassú teljesítménytől és biztonsági kockázattól.<P>+Adabázis frissítő

Windows Eredetiség Törés 1.9.40
Eredeti Windows Valódi Előny (Windows Genuine Advantage) és Office Genuine törés, így nem zaklat hogy szoftverhamisítás áldozata lett, és letölthető minden frissítés. Eredeti Windows Valódi Előny frissítést NE telepítsd.

Windows kártevőket eltávolító eszköz 3.7
Az eszköz bizonyos gyakori rosszindulatú szoftverekkel (köztük a Blaster, Sasser és Mydoom) történt fertőzést keres a számítógépen, és segít eltávolítani a fertőzést. A Microsoft minden hónap második keddjén a szoftver frissített verziót bocsátja ki.

Windows Live Csomag
Windows Live Pack 2009. Messenger, Mail, Fotótár (Photo Gallery), Toolbar, Writer, Családbiztonság (Family Safety)

Windows Live indítás tiltása
A Windows Live Messenger nem indul el automatikusan a Windows indulásakor.

Windows Search 4.0
A Windows kereső 4.0 biztosítja többek között dokumentumok, e-mailek, zenék, fényképek megkeresését, előzetes megtekintését és használatát. Korábbi verziókról való frissítés esetén újra kell építenie az indexet.

Windows Update Agent 3.0 (7.2.6001.784)
Windows frissítéseket figyelő modul legújabb verziója.

WinRAR 3.93
Könnyen kezelhető, grafikusfelülettel rendelkező tömörítő- és archiváló program, mellyel RAR-típusú archív állományokat hozhatunk létre. Egyéb lehetőségek: 7Z, ACE, ARJ, BZ2, CAB, GZ, ISO, JAR, LZH, TAR, UUE, Z stb. adatok kezelése, önkitömörítő archívumok előállítása, valamint sérült állományok javítása, titkosítás, biztonsági másolatok kezelése.

WinRAR4ever 2.1
A WinRAR4ever-rel gyorsan és könnyen lehet kitömöríteni a letöltött filmeket, DVD-ket és játékokat. Egy lépésben kitömöríti az összes letöltött anyagot, létrehozza az eredeti mappát, nfo fájlt. Aki sokat tölt le (Torrent, DC++), annak ideális, könnyen kezelhető kis programocska.

WinZIP 14
A WinZip tömörítő program, mely már RAR formátumot is képes kicsomagolni. Az összes elvárható funkcióval rendelkezik, amikhez néhány extra is társul: javított tömörítés, BZ2 fájlok kitömörítése, WAV fájlok tömörítése adatvesztés nélkül.

WinZIP automatikus indítás tiltása
WinZIP Quick Pick nem indul el a Windows betöltésekor

XnView 1.97
A közel félszáz nyelvre lefordított, több mint 240 grafikus fájlformátumot ismerő több platformra (Windows, Linux, FreeBSD, Solaris, Irix) készült képnézővel nemcsak képeidet jelenítheted meg, hanem át is konvertálhatod őket, akár többet is egyszerre.

XP Codec Pack 2.5.0
Az egyik legteljesebb, ingyenes és korlátozásmentes, könnyen telepíthető codec-csomag, az egyes kódkészleteket igénylő videófájlok lejátszásához. Tartalmazza a Media Player Classic lejátszóprogramot is!

Összesen: 140

api

Re: Programlista (2010.06.04)

Hozzászólás Szerző: api » 2010.07.26. 20:01

szia.
nekem megáll a WPI a Microsoft Security Essentials-nal.
mi lehet a hiba.
köszi

Válasz küldése